Nya elever, nya vuxna och ett ny förstudie

En helt ny klass för de flesta av oss i förstudiegruppen. Inte för Unnis förstås, som är lärare i klass 6 C. Det har hon varit sen terminen startade efter jul. Och Lisa har träffat eleverna tidigare, i ett projekt som handlade om Minecraft i undervisningen. Men för oss andra som är här idag- och det är: Katarina, som är forskare på Mittuniversitetet, för henne hör inte dag i ett grunskoleklassrum till vanligheterna. Inte heller för Robert, som driver företaget Nordic Peak och står för det mjuka i teknikanvändningen i det här projektet.  Själv har jag en bakgrund som lärare – om än det var ganska många år sen i själva lärarrollen. Men jag känner igen tempot, stämningen och att hela tiden försöka hänga med i vad som händer i elevgruppen… Ja, vad är det egentligen som händer i ett klassrum?

Just idag handlade det om förstudieuppstart. Men allra först en uppvärmningsövning – eller en samarbetsövning skulle man kunna säga! Det handlade om att bygga ett så högt torn som möjligt av spagetti och marsmallows… Sen följde gruppdiskussioner om vad som är bra och mindre bra i klassrumsmiljön idag. Och därefter diskussion i grupper kring visioner om hur den bästa lärmiljön skulle kunna se ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>