Dokumentationsbryderi

Inte helt lätt att få göra dokumentationen tillgänglig för flera. Jag hade gärna sett att all dokumentation skulle kunna publiceras som en Pedagogblogg under Sundsvalls Kommuns webbplats – Här skulle dokumentationen passa in i ett bra sammanhang, och de intresserade pedagogerna skulle kunna få vetskap och inblick i vårt material. Men självklart måste vi ta hänsyn till att elever av olika skäl inte vill vara med i det offentliga ljuset. Därav nu en lösenordsskyddad blogg – och det går av tekniska skäl inte att ordna genom Pedagogbloggar.

Fick kontakt med Moobis. se (som erbjuder enkla skolanpassade webblösningar som vem som helst kan använda och som öppnar vägar för laptops och surfplattor att nå sin fulla potential i undervisningen…”) – om de kunde erbjuda en lösenordsskyddan blogg till oss? Deras svar var – klokt tycker jag!

”Det korta svaret är nej. Detta på grund av att hela idén med att vi själva började att jobba med bloggar/webben i skolan, var att öka transparensen mellan skola > hem > världen, att ge eleverna och personalen möjlighet till autentiska mottagare samt att ge alla en möjlighet till att jobba med verktyg som används i riktiga livet. Att låta människors arbeten bli viktigt och på riktigt. Därav också skapandet av Moobis.”

Ja, visst hade det varit intressant att genom bloggen just öka transparensen! Men samtidigt måste vi förstås respektera elevers/föräldrars val av att inte synas publikt. Så, mitt förslag blir då att vi börjar så här ändå med en lösenordsskyddad blogg, och sen kan vi ta upp frågan igen när förstudien går mot sitt slut – om vi på nåt sätt kan göra dokumentationen mer öppen och synlig?

/Marie, Medieladan, ansvarig för förstudiens dokumentation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>